به گزارش مهر، در ادامه پایش وضعیت یوزپلنگهای ایرانی، در سال ۹۵ دور سوم پایش با هدف بروزرسانی پارامترهای جمعیتی، با تاکید بر ارزیابی وضعیت یوزپلنگهای ماده و زادآوری در دستور کار قرار گرفت.
برای به دست آوردن دیدی بهتر از جمعیت، تلاش شد تا مناطق بیشتری پایش شوند که از آنها میتوان به پناهگاه حیات وحش میاندشت با وسعت ۸۴ هزار هکتار در استان خراسان شمالی، پارک ملی و منطقه حفاظت شده سیاه کوه با مساحت ۲۰۵ هزار هکتار، پناهگاه حیات وحش دره انجیر به وسعت ۱۷۵ هزار هکتار در استان یزد و پناهگاه حیات وحش نایبندان با وسعت یک میلیون و پانصد هزار هکتار در استان خراسان جنوبی اشاره کرد. با توجه به بررسیها و عکسهای بدست آمده از مناطق مورد پایش، یک یوزپلنگ نر در پناهگاه حیات وحش میاندشت، چهار یوز پلنگ نر در پناهگاه حیات وحش دره انجیر و دو یوزپلنگ نر در پناهگاه حیات وحش نایبندان به زندگی خود ادامه میدهند.
هیچ یوز پلنگ مادهای از جلوی دوربینهای تلهای عبور نکرده یا عبور آن ثبت نشده است، اما در ماههای گذشته حین بررسی منطقه میاندشت توسط موسسه تصویر حیات وحش، یک ماده یوز پلنگ در این منطقه تصویربرداری شده است.
همچنین انجمن یوزپلنگ ایرانی نهم شهریور ماه ۱۳۹۵ و با توجه به وضعیت نامناسب یوزپلنگ ایرانی در کشور، کمپینی تحت عنوان نامه نجات ترتیب داد. در این نامه مشکلات یوزپلنگ عنوان شد و طی هفت بند پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت موجود بیان شد.
نامه مذکور از نهم شهریور ماه و همزمان با دهمین گرامیداشت روز ملی یوزپلنگ ایرانی به مدت یک ماه بر روی وب سایت www.cheetahday.com قرار گرفت. در این مدت ۹ هزار و ۵۱۱ حامی حقیقی، ۲۲ حامی حقوقی (لینک) و ۲۵ چهره شناخته شده سیاسی، هنری و ورزشی از این کمپین حمایت کردند.
در ادامه پیگیریها دو وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی نسبت به همکاری در حفاظت از یوزپلنگ آسیایی اعلام آمادگی کردند و وزارت راه و شهرسازی اعلام داشت که یک میلیارد تومان بودجه جهت فنسکشی مسیر پرخطر مهاجرت یوز پلنگ آسیایی در استان سمنان اختصاص داده شده است که قرار است به زودی عملیات فنسکشی در این منطقه آغاز شود.
همشهری آنلاین: انجمن یوزپلنگ ایرانی اعلام کرد: در پایشهای سال ۹۵ این انجمن هیچ یوز مادهای ثبت نشد اما در ماههای گذشته موسسه تصویر حیات وحش، از یک ماده یوز پلنگ در میاندشت تصویربرداری کرده است.
کد خبر 381008
نظر شما